Bæredygtige hundesnore lavet af spøgelsesnet kan genbruges igen og igen

Lissen Marschalls hund Luna har fået det nye bæredygtige letvægtshalsbånd fra Sorø-virksomheden Siccaro om halsen.

Bæredygtige hundesnore lavet af spøgelsesnet kan genbruges igen og igen

Orange hundesnore og halsbånd lavet af fiskenet, som er fisket op fra havet, er det nyeste tiltag hos virksomheden Siccaro, som for alvor fik gang i sejlene, da stifter af virksomheden, Lissen Marschall i 2020 var i tv-programmet Løvens hule.

Tekst: Pipaluk Balslev
Foto: Lars Erik Andreasen

Hidtil har virksomheden primært satset på produktionen af tørredragter til hunde. Dragterne er super absorberende dækkener, der sørger for, at hunden hurtigt bliver tør efter en tur i søen eller en regnvejrsdag på jagtmarken. Men nu lancerer Siccaro produktserien Sealines.

Hundesnore og halsbånd er ikke en ny opfindelse. Så hvis Siccaro skulle se sig selv på det marked, måtte virksomheden gøre noget andet end alle de andre. Og her kom det bæredygtige ind. For ifølge direktør Lissen Marschal er det er det, forbrugeren gerne vil have. Og hun synes, det er spændende at nytænke produkter, så de bliver mere bæredygtige.

”Vi har et produkt med vores hundekåbe, som vi har fået stor succes med. Vores kundesegment har taget stilling og er villige til at købe kvalitet. Den tillid fra vores kunder gør, at vi har mulighed for at introducere et koncept til dem med bæredygtige kvalitetshundesnore, selv om de koster mere end andre snore på markedet. Og det er med til at fremtidssikre vores butik, at vi tænker bæredygtighed ind,” siger hun.

Fokus på at redde verdenshavene

Lissen Marschall mener, at en virksomhed som Siccaro i 2021 har en forpligtigelse til at tænke i bæredygtige løsninger. ”Kæledyrsbranchen er helt særlig at være i. Vi skal virkelig passe på ikke at blive langhårede og frelste. Først og fremmest er vi her for at lave nogle innovative løsninger til hunde og heste. Og når det så er så sagt, så lever vi i en tid, hvor der er fokus på klima og miljø. Så vi forsøger at gøre det så bæredygtigt, som vi overhovedet kan.”

En procent af salget fra hver hundesnor skal gå til en organisation, som renser havene. ”Vi er udmærket klar over, at den her produktion af hundesnore ikke alene kommer til at redde havene. Men vi kan sætte fokus på det. Og hvis alle andre hundesnoreproducenter siger, at de også vil ind i det her, så kommer der jo en økonomi i, at det pludselig kan betale sig at udvikle de teknologier, der skal til for at få renset havene. Det er vores lille bud på at hjælpe med en større problemstilling. Men den største klimabelastning er, hvad hundene spiser,” fortæller Lissen Marschall.

En snack med soldaterfluer

Egentlig havde Siccaro ikke noget ønske om at lave hundefoder. Men efter at have fået flere henvendelser fra jægere og politiets hundeførere, som gerne ville have en energibar til de hårdtarbejdende hunde, har virksomheden nu også udviklet en bæredygtig Bug Boost Proteinbar til hunde, som er sprængfyldt med energi. I stedet for kød er den lavet af mere bæredygtige, proteinfyldte sorte soldaterfluelarver og grøntsager, som er tilsat alger, der skal booste immunforsvaret og skabe gode tarmbakterier. Med en hundesnack lavet af larver i stedet for kød bliver klimaaftrykket markant mindre, og de lettere fordøjelige insekter betyder, at hundenes afføring nedbrydes hurtigere.

 


< TILBAGE

KAN VI HJÆLPE

Ditte Pi Christensen

Ditte Pi Christensen

Erhvervskonsulent, Sorø Erhverv

 

Tlf: 21 55 18 43
Email: dpc@soroe.dk