< TILBAGE

Brug for både hoved og hænder

Malermester Søren Sørensen fra Poul Nielsens Eftf. er en af de mange lokale erhvervsdrivende, som samarbejder med skolerne om at nuancere de unges uddannelsesvalg og give dem en større forståelse for de muligheder, der ligger i at tage en erhvervsuddannelse. Målet? Gode job til alle og økonomisk vækst i samfundet.

Malermester Søren Sørensen vil gerne vise eleverne, at der er andre veje at gå end den akademiske. Foto: Jakob Vind

Tekst: Pipaluk Balslev

Hvad sker der, når du blander den blå farve med den gule? Og hvad så, hvis du lyser på farven med en lampe? Eleverne i 4. klasse på Ruds Vedby Skole arbejder med farvecirkler i billedkunst. I dag har de en gæst. Det er malermester Søren Sørensen fra Poul Nielsens Eftf., som er kommet på besøg. Han taler med eleverne om, hvordan man kan blande farverne, og hvordan lyset påvirker vores oplevelse af farverne. Eleverne prøver sig frem, kigger og lytter.

”Jeg vil gerne vise eleverne, at det kan være spændende at være håndværker. At der findes andre veje end den akademiske. Når jeg besøger de mindre klasser, handler det især om farvelære. I de store klasser er der mere matematik. Så får eleverne til opgave at måle et rum op og beregne en maleropgave. Hvor meget maling der skal bruges, og hvad koster det? Som håndværker skal du både bruge dit hoved og dine hænder. Det vil jeg gerne vise eleverne,” siger Søren Sørensen.

Skole-virksomhedssamarbejde skaber motivation hos eleverne

Søren Sørensen ser gode muligheder for at udvikle samarbejdet med Ruds Vedby Skole til også at omfatte længere forløb. På den måde vil han bedre kunne nå ind til de elever, som er kørt lidt træt i skolen og som måske netop vil have glæde af at vælge en fagskole. Han tager også gerne imod praktikanter, både fra folkeskolen og fra fagskoler og specialskoler.

Anja Pedersen er billedkunstlærer på Ruds Vedby Skole. Hun oplever at eleverne lytter på en anden måde, når der kommer én udefra og underviser.

”Dét at der kommer en ind fra en virksomhed, gør rigtig meget for eleverne. Der er en anden opmærksomhed og en anden motivation. De kan se, det giver mening. Jeg tror, noget af det vigtigste ved at gå i skole, det er, at man kan se, hvilken mening giver det senere i livet,” siger hun.

Søren Sørensen er ikke alene om at være optaget af de unges uddannelsesvalg. I Sorø Kommune arbejder UU Sorø, skoleområdet og Sorø Erhverv sammen med en lang række lokale virksomheder om at skabe dialog mellem skoler og virksomheder. Samarbejdet omfatter alt fra virksomhedsbesøg og dialogmøder til den årlige Job og Uddannelsesmesse for elever i 7. og 8. klasse, hvor flere end 50 lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner deltager.

FAKTA

DET ER REGERINGENS MÅL, AT MINDST 30 PROCENT AF AFGANGSELEVERNE VÆLGER EN ERHVERVSUDDANNELSE DIREKTE EFTER 9. ELLER 10. KLASSE I 2025.


< TILBAGE

Vælg og klik på verdensmål


Sorø Erhverv | Rådhusvej 8 | 4180 Sorø | Tlf. 5787 6035 | E-mail: erhverv@soroe.dk | Cookiepolitik