Vibes Malerfirma har valgt at gå strategisk til værks for at bidrage til en mere bæredygtig verden. Virksomheden har valgt to verdensmål, som de arbejder målrettet efter i det daglige arbejde.
Hos Vibes Malerfirma arbejder man med verdensmål 5, som omhandler ligestilling mellem kønnene. I malerfirmaet er seks af de ti ansatte kvinder. Her ses maler Sanne Sørensen og medejer af Vibes Malerfirma Karina Christensen.
Der var ikke langt fra tanke til handling, da Kim Hagenow fra Vibes Malerfirma for snart et år siden deltog i nytårskuren, som Sorø Erhverv og Erhvervsudviklingsrådet afholder hvert år i januar. Her blev han inspireret af Sandstone Natursten, der fortalte om deres arbejde med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.
For at komme hurtigt i gang med det bæredygtige arbejde valgte Vibes Malerfirma, som er ejet af Kim Hagenow og hans søster Ann Karina Christensen, at gå strategisk til værks. De udvalgt derfor to verdensmål, som giver god mening for både virksomheden og kunderne.
”Ved at arbejde aktivt med verdensmålene imødeser vi en tendens, der er i tiden, hvor folk har større fokus på ansvarlighed og bæredygtighed,” siger malermesteren. Han mener at bæredygtig ansvarlighed bliver et konkurrenceparameter på den lange bane, og at man som virksomhed er nødt til at følge med tiden, hvis man skal have fat i fremtidens kunder.
Malerarbejde er hårdt arbejde. Det kræver styrke at spartle vægge og sætte filt op. Og malerstiger kan være tunge og svære at håndtere. Det ved Kim Hagenow og hans ansatte godt. De ved også, at det kan være ekstra hårdt for en lille kvinde at slæbe på de tunge stiger. Derfor er han og de andre mandlige ansatte altid opmærksomme og tager gerne det tunge slæb, hvis en af de kvindelige kollegaer skal have en stige op på et tag.
Malerfaget er et af de håndværksfag, hvor der er flest kvinder ansat. Seks af de 10 medarbejdere i Vibes Malerfirma er kvinder. Derfor var ligestilling mellem kønnene et af de verdensmål, der var oplagte at have fokus på, da Vibes Malerfirma skulle lægge sig fast på de, som virksomheden ønskede at arbejde med.
Selv om mændene tager de tunge stiger, føler kvinderne sig ikke mindre ligeværdige. De gør nogle andre ting i stedet. Ifølge Kim Hagenow er de kvindelig malere bedre til finish end mændene. Han fortæller, at medarbejderne har respekt for hinanden og er gode til at samarbejde.
”Vi er meget sociale og er næsten som en familie. Det er også derfor, at halvdelen af medarbejderne i virksomheden har været her i otte – ti år. Medarbejderne kan måske godt gå ud og få mere i løn et andet sted. Men vi behandler hinanden ordentligt. Og hvis der er en, der er lidt nede over noget på hjemmefronten, er vi gode til at støtte,” siger Kim Hagenow, som understreger, at ordentlighed og anstændighed er et af omdrejningspunkterne i malerfirmaet, som også tager praktikanter og flexjobbere for at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet.
Før i tiden var det kutyme, at malerne lod de sidste malingsrester blive hos kunderne.
”Så stod malingen typisk ude i kundens skur i nogle år, hvorefter den blev kørt på genbugspladsen,” siger Kim Hagenow. ”Men nu tænker vi i ansvarligt forbrug og produktion. Så vi tager malingen med tilbage til forretningen. Og når der er tid i overskud, hælder vi malingsresterne sammen, så vi kan bruge dem i andre maleropgaver. Vi sparer virkelig meget maling ved at hælde det sammen og udnytte hver en dråbe.”
De farvede rester kan malerne ikke tage med ud til nye kunder. ”Hvis der er en sjat fra et lyserødt børneværelse, kan vi ikke genbruge den. Men vi har en aftale med byens to børnehaver og SFO’en, om at de kigger forbi engang imellem. Så får de 30-40 sjatter i alle mulige farver. På den måde bidrager vi sammen til en mere bæredygtig verden,” siger malermesteren.
Karina Christinsen og Sanne Sørensen på arbejde hos en kunde i Dianalund.
FAKTA
www.vibesmalerfirma.dk
Sorø Erhverv | Rådhusvej 8 | 4180 Sorø | Tlf. 5787 6035 | E-mail: erhverv@soroe.dk | Cookiepolitik